Amerika en dan naar huis - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van eelcohier - WaarBenJij.nu Amerika en dan naar huis - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van eelcohier - WaarBenJij.nu

Amerika en dan naar huis

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg

09 April 2009 | Verenigde Staten, New York

Inmiddels ben ik aan het eind van mijn reis aanbeland. Komende zondag, 12 april, kom ik weer thuis.

De afgelopen 2,5 weken heb ik Californie deels bekeken en heb ik ook New York aan een inspectie onderworpen. Momenteel zit ik nog in New York.

In Californie kwam ik aan in Los Angeles. Een gigantisch uitgestrekte stad, maar wat mij betreft geen mooie stad. Ik sliep in een hostel in Hollywood op steenworpafstand van de beroemde Walk of Fame (al kende ik het grootste deel van die 'sterren' niet). Onder meer nog naar Venice Beach geweest, een strand met boulevard waar zeer extravagante types rondlopen/skaten. Bijv. een compleet ingevette spierbundel in veel te klein broekje en een stel dat zich tegen betaling de huid vol liet schelden.

Na Californie met de bus naar San Francisco. Dat vond ik een erg mooie stad. Bij Pier 39 zit zelfs een heuze zeeleeuwenkolonie! Met de fiets ben ik hier nog de Golden Gate-brug overgegaan. Een erg mooie ervaring.

Vanuit San Francisco stapte ik weer de bus in voor een ruim 15 uur durende busreis naar Las Vegas. Hier sliep ik voor het eerst tijdens mijn reis in een hotel! En dan ook nog eens een erg luxe hotel. In Las Vegas moet het geld uit het casino komen, dus worden de kamers vaak vrij goedkoop aangeboden. Hier heb ik oa in het beroemde Bellagio-casino een gokje gewaagd.

Na Las Vegas was het weer terug naar LA, waarvandaan m'n vliegtuig naar New York vertrok. Afgelopen zaterdag kwam ik in New York aan. De afgelopen dagen heb ik hier heel veel sightseeing gedaan. Vrijheidsbeeld, Rockefellercenter (schitterend uitzicht vanaf de 70e verdieping), Central Park (waar ik met wat lokalen op zondagmiddag een paar uurtjes heb gevoetbald), Wallstreet, Times Square en nog wat museums. In New York hoef je je iig niet te vervelen. Het was hier wat betreft het weer wel even wennen. Gister sneeuwde het zelfs even. Voor het eerst was mijn lange broek dan ook echt nodig.

Morgen nog even wat rondlopen in de stad en dan zaterdag vertrek ik begin van de middag al richting vliegveld. Dan zit mijn wereldreis er na ruim 6 maanden op. Ik heb er ontzettend van genoten. Ik kijk er naar uit jullie thuis weer eens in het echt te zien. Tot binnenkort!

PS: deze keer geen foto's, de internetcafes in de States zijn over het algemeen niet zo uitgerust dat het mogelijk is foto's up te loaden...

• 10 April 2009 - 07:23

PowerFromJouwer:

Kest 26 april lekker voetballen tegen steenwijkerwold. Weet niet of je het gehoord hebt, maar we doen theoretisch nog mee voor het kampioenschap!

Gr,

Robert

• 10 April 2009 - 07:35

Gorrit:

En nog wat gewonnen in het Bellaggio-casino? The Venetian gezien? Tot zondag,

Gorit

• 10 April 2009 - 07:40

Liesbeth:

Aah ik vroeg me al af wanneer het eindelijk eens ophield met die veel te jaloers makende verhalen en veel te mooie foto's.. of wordt het alleen nog maar erger als je weer thuis bent?;P Hoe dan ook, leuk dat je Nederland weer aandoet! Fijne terugreis en echt tot snel!
    Liefs, Liesbeth

• 10 April 2009 - 15:09

Ingrid J.:

Hey Eelco!

Zo hey, die 6 maanden zijn wel snel omgegaan zeg. Nog even lekker genieten dan maar!

Wel apart dat je voorgaande verblijfsplaatsen wel dusdanig uitgerust waren dat je bijv. foto's kon oploaden en uiterekend Amerika niet.

Groetjes en een Fijn paasweekend!

• 10 April 2009 - 19:59

Selma:

Hoi!

Een hele goede reis terug! We hebben allemaal heel veel zin om je zondag weer te zien! De meiden kunnen ook niet wachten tot het zo ver is.

Groetjes Selma

• 11 April 2009 - 12:23

Hilbert Syn Mem:

Hoi Eelco
    We ha de âfrûne tiid genietsje kinnen fan dyn belevenissen. We ha alles folge, op dizze site en ek op dompraat. Prachtich, sawol dyn reisferhalen as ek de mooie foto's. We winkje dy in goeie reis nei hûs en hoopje datst gauw dyn draai wer fynst yn it heitelân. Groeten, Foppie Oosting.

• 12 April 2009 - 15:06

Nieske:

Jeetje Eelco, wat een geweldige reis heb je gemaakt! Ik heb je verhalen altijd met plezier gelezen! Welkom terug in Nederland en wie weet tot snel!

groetjes Nieske