Hong Kong deeltje II
Door: webmaster
12 Oktober 2008 | Hong Kong, Kowloon
Ik zal het niet allemaal beschrijven, maar een paar dingetjes zijn wel leuk om te vermelden.
Zo was ik vanochtend in het History Museum, waar de gehele geschiedenis van Hong Kong en omgeving wordt beschreven. Een mannelijke bezoeker, die er zelf qua leeftijd eigenlijk ook thuishoorde, begon in een nagemaakt theehuisje uit volle borst een oud patriotisch lied mee te zingen. Na afloop liep ie trots weg.
Dicht bij het zakencentrum wordt nog steeds volop gebouwd. In de hitte staat hier iedere dag een man midden op de bouwplaats met een tuinslangetje de zandvlakte om hem heen te besproeien. Blijkbaar rijden de vrachtwagens dan beter, maar het lijkt meer op een druppel op een gloeiende plaat.
Op iedere hoek van de straat, en daar tussen trouwens ook, staan Indiers die je letterlijk en figuurlijk pakken aan willen naaien of 'Rolexjes' te koop hebben. Ondanks dat je ze al tijden aan ziet komen, proberen ze dit heel subtiel te brengen.
Zo, nu eerst maar even iets te eten halen, het is alweer bijna zeven uur.
Ik heb ook weer een paar foto's toegevoegd.
12 Oktober 2008 - 12:13
Johannes:
Huisman, ziet er allemaal goed uit jonge! je interim manager is ook goed bezig... ;-) -
12 Oktober 2008 - 13:17
AJ:
Keurige foto's allemaal. Al ff op de top van de IFC2 geweest? Of is dat niet mogelijk? -
12 Oktober 2008 - 14:49
Eelco:
Dat is helass niet mogelijk. De nog iets Plaza heeft een uitzichtdek op de 46e verdieping ofzo. Die zal ik proberen te beklimmen.
Btw, lekker zo'n kamergenoot met laptop ;-) -
13 Oktober 2008 - 07:16
Selma:
mooie foto's Eelco! Dus je hebt nu een kamergenoot met laptop, is dat nog steeds die Indiër of inmiddels iemand anders? -
13 Oktober 2008 - 13:55
Eelco:
Die Indier is naar Shanghai, dit was een Australier uit Perth. Die is nu weer vertrokken naar...Amsterdam :-) -
13 Oktober 2008 - 17:06
Michel:
Hé Eelco, ik wilde nog wel even melden dat Joure fjouwer met 4-1 gewonnen heeft van Akkrum. We kunnen het nog steeds zonder je. Zoek je ook nog een ploegje waar we volgend jaar tegen kunnen oefenen? Lijkt me wel leuk om daar te voetballen
13 Oktober 2008 - 18:45
Johan En Jenny:
Geweldig om je op deze manier te volgen!
13 Oktober 2008 - 19:10
Liesbeth:
Ha Eelco,
Wat een verhalen en foto's zeg! Was net blij met mn foto's van een zonnig weekendje schiermonnikoog, maar nu...;)
Wat leuk dat je in ieder geval al wel veel aanspraak hebt! Tenminste van kamergenoten (al dan niet met laptop), die Indiers word je misschien wat minder gelukkig van... Maar nog veel plezier! Ik neem aan dat je trap neemt voor je beklimming van de nog-iets-Plaza?:P
Liefs, Liesbeth -
14 Oktober 2008 - 09:37
Heit:
lekker geniete jonge -
14 Oktober 2008 - 12:50
Niels:
Ziet er geweldig uit allemaal!
Ik ga zo naar Schiphol, dus kom zo steeds dichter bij je in de buurt.....
We spreken mekeer!
14 Oktober 2008 - 13:26
Wietske C:
He Eelco,
Super dast der al bist. Ik ha dy hielendal ferjitten in goeie reis te winsken, mar by deze in hiel soad plezier mei dyn wraldreis en ik hald dy fanút Grins yn de gaten.
Doegie Wietske C. -
14 Oktober 2008 - 19:31
Ingrid:
Prachtige foto's Eelco!
15 Oktober 2008 - 14:14
Gerrit:
Hee Eelco!
Ziet er leuk uit die foto's! Er is genoeg te beleven natuurlijk..
Al even het nachtleven in gedoken?
In Sneek ook alles prima, Auke en Fekke missen jullie wel een beetje :-p
Mzzl!
18 Oktober 2008 - 08:51
Goitske:
hee eelco...
ik moet bekennen dat ik nu pas echt de foto's heb kunnen zien :s ik had ze al wel op de telefoon van aj gezien, maar dat is toch minder mooi dan echt op de computer met wat groter beeld. Maar het ziet er allemaal wel erg goed uit!
groetjes