Van Bondi Beach naar de boerenstal
Door: webmaster
24 November 2008 | Australië, Sydney
M'n laatste dagen in Sydney heb ik echt nog even van de stad en de omgeving genoten. Een beetje joggen in de parken, slenteren door de Rocks, genieten van de ondergaande zon aan de overkant van de Opera House en (weg)dromen in het zonnetje op Bondi Beach. Dat soort dingen.
Daarna met de trein naar surfersstad Newcastle. Een 3 uur durend ritje met de Countrylink-trein door een schitterend landschap. Ik kwam oa door een nationaal park en een merengebied. Dan is 3 uur niet zo lang.
In Newcastle kwam ik in een mooi en gezellig hostel terecht. Chesterfield bankjes, schoon en van alles te doen. Zo heb ik oa met een, voor de verandering goeie, mountainbike een tochtje gemaakt over de verschillende kliffen langs de kust. Later bleek dat oud-collega Niels en z'n maat hier ook overnacht hebben.
Vorige week maandag ben ik vanuit Newcastle met de trein weer verder naar het noorden gereden. Na weer 3 uur kwam ik aan in Wingham. Een dorpje met misschien 3000 inwoners. Hier werd ik door de oudste zoon van de Booth-familie opgepikt in een afgeragde pickup-truck (dan weet je dat je de stad verlaten hebt). De Booth-familie is de familie waar ik uiteindelijk 2 weken zal helpen met allerlei werkzaamheden op de boerderij (al is het meer een hobbyboer).
Tot nu toe bevalt het erg goed. Ik zit bij een erg vriendelijke familie waar ik een mooi eigen huisje heb voor wat privacy. Maar ik eet gewoon mee met de familie. Als het echt warm is, is het buitenwerk behoorlijk zwaar, maar dan wacht na afloop altijd een frisse duik in het zwembad in de tuin. Tot nu toe heb ik echt van alles gedaan. Kippen voeren, aardappels oogsten, koeien verplaatsen, houtafval verbranden (complete pallets), de tuin voorzien van een compostlaagje en als klap op de vuurpijl meegeholpen een stier in stukjes te snijden.
Dat laatste was bij een andere familie. De familie waar oud-collega Niels en z'n maat Wietse zitten. Afgelopen zondag ben ik daar geweest. Ze hadden de stier al eerder letterlijk de kogel gegeven en in vieren gehakt. Nu mochten wij het vlees, zo'n 300 kilo, met z'n allen in stukjes snijden, waarna het via de gehaktmolen in plastic zakjes terechtkwam. Leuk om je avondeten eens vanaf de basis te bereiden. Uiteraard moesten Niels en ik vele verhalen uitwisselen. Uit beleefdheid ging dit in het Engels, wat toch een beetje raar was. Later bleek dat er in een shed (schuurtje) een dartbord hing. Hier moest uiteraard even een EKD Darts Australian Open gehouden worden. Ik wil bij deze dan ook de laatste EKD'ers binnen de Rabobank vragen op het 'scorebord' 3 extra streepjes achter mijn naam te plaatsen ;-) Uiteindelijk kreeg ik ook nog even een rondleiding door de oude bus die als onderkomen voor Niels en Wietse geldt. Als alles meezit, komen de heren deze week ook nog een kijkje nemen op 'mijn' boerderij.
Volgende week maandag vertrek ik verder naar het noorden, richting Coffs Harbour en later Byron Bay. Om uiteindelijk rond Kerst en Oud&Nieuw in Brisbane te zitten. Vanuit Brisbane wil ik helemaal naar het zuiden, naar Melbourne. Volgens de verhalen de mooiste stad van Australie. En aangezien de Australian Open er dan aankomt een leuke mogelijkheid om hier nog iets van mee te krijgen.
Sorry voor de lange lap tekst, maar er was simpelweg veel te vertellen...
24 November 2008 - 00:37
Heit:
Zie dat je je nog prima vermaakt.
24 November 2008 - 08:45
Ingrid:
Haha machtig!!! -
24 November 2008 - 09:15
Selma:
Je krijgt al een lekker kleurtje broertje... En zo te horen en te zien vermaak je je prima daar. Leuke foto's! -
24 November 2008 - 09:35
Barry:
Aan 't joggen in Australie, goed bezig...
Leuk om te volgen btw! -
24 November 2008 - 11:31
Mem:
ik reageer wat later dan heit. was me te laat. je straalt helemaal op de foto's. leuk om die jongens even te treffen! -
24 November 2008 - 14:32
AJ:
Je moet ff wat vaker douchen, je bent er (vies) bruin van ;). Indd erg leuke foto's. -
24 November 2008 - 16:58
Gorrit:
Heb je ook al kaketoes en koala's gezien? Dus het is op het moment even zweten en dan weer lekker zwemmen.
Wel handig dit dagboek voor als je terugbent.
Nou, ik ben benieuwd wat voor vremde dingen je nog meer daar op die boerderij gaat doen (krokodillen vangen, slangen ruimen, etc). Ben je trouwens ook gewaarschuwd daar voor giftige slangen? Er schijnen er daar veel voor te komen.
Groeten Gorrit. -
24 November 2008 - 19:03
Jitske:
Hey Eelco,
Leuk dat jij je zo vermaakt 'in je uppie'. En wat goed dat je een bezoek hebt gebracht aan Niels en hebt meegeholpen met het gehakt maken. Leuk weerzien tussen jullie beiden; kunnen jullie weer even nakletsen over de Rabo en het EKD ;-). Veel plezier op je verdere reis en geniet van je avontuur!
groetjes van Jitske (de mem van Niels) -
26 November 2008 - 19:11
Jorn:
Hallo avonturier,ik las net je stukjes door en ik zie dat jij je daar prima vermaakt ben jaloers.haha.Wat een enorm mooi en machtig uitzicht vanaf die tower.Nou succes verder en ik blijf je volgen..gr jdb -
08 Januari 2009 - 15:07
Saco:
Nog de beste wensen! Ik heb 180 gegooid in Zuidhorn, ook mooi!