Van Brisbane naar Melbourne, van 36 naar 16 graden
Door: webmaster
05 Januari 2009 | Australië, Melbourne
Zoals eerder aangegeven zou ik de Kerst in Brisbane doorbrengen. Wel raar, zo aan de andere kant van de wereld zonder de gebruikelijke familietaferelen. Maar het hostel had een groot feest geregeld met (veel) drank, spelletjes en een bbq. Iedereen van mijn 8-persoonskamer ging er heen en zat ook in dezelfde situatie. Samen hebben we zo met zo'n 100 mensen een erg leuk feest gehad.
De volgende dag, 2e Kerstdag dus, heb ik samen met een Braziliaan, Maurilio, eens het uitgaansleven in het centrum verkend. Ook hier hebben we ons goed vermaakt.
Al die drank is natuurlijk niet zo goed voor de conditie, dus ben ik in Brisbane ook meerdere keren gaan hardlopen. Door de mooie rivier en de vele parken was dat ook niet bepaald een straf. En dan na afloop nog even een lekkere duik bij het stadsstrand.
Verder heb ik nog wat cultuur gesnoven in de Town Hall. Hier ben ik nog in een hele oude lift een toren ingeweest. De liftbediende had zelfs een eigen bureautje in de lift en had de boel leuk versierd met kerstslingers.
Oud&Nieuw werd ook in Brisbane groots gevierd. De staat Queensland bestaat in 2009 namelijk 150 jaar, dus er mocht dit keer wat meer worden uitgegeven aan vuurpijlen, knalpotten en ander vuurwerk.
Wij hadden eerst weer een feestje in het hostel, en door de gezelligheid hier, vergaten we de tijd een beetje. Met nog een halfuurtje op de klok wisten we met een paar mensen toch net op tijd de rivier te bereiken. Dit was wel een hele bijzondere ervaring. Tienduizenden mensen hadden zich langs de rivier en op de bruggen verzameld, waarna er vanaf 10 luidkeels werd afgeteld. Het vuurwerk daarna duurde zeker een kwartier en was prachtig. Na het vuurwerk weer terug richting hostel, waar onze wijk was veranderd in een groot feest. Elke ballentent zat deze avond bomvol. Zelf belandde ik met Maurilio in verschillende tenten, waaronder een striptent. Het was alweer volop licht toen ik m'n bed opzocht.
De feestperiode is nu weer voorbij en sinds 2 januari zit ik in het zuiden van Australie, in het multiculturele Melbourne. Na Sydney de grootste stad van Australie (zo'n 3 miljoen inw.). Velen vertelden mij eerder al dat ze Melbourne de mooiste stad van Australie vonden en ik kan met dat best voorstellen. Het lijkt ook de stad met de meeste verschillende Europese invloeden. Zo is er zelfs een soort Little Italy. Ook rijden er trams met exact dezelfde bellen als in bijvoorbeeld Amsterdam.
Maar voor mij was het de eerste dag vooral wennen aan de temperatuur. In Brisbane was het nog redelijk drukkend met een 36 graden op de thermometer. Na ruim twee uur vliegen was het in Melbourne 20 graden kouder: 16 graden! Inmiddels is het hier weer erg lekker met een graadje of 26 en af en toe wat wind. Ideaal om ook af en toe iets te ondernemen.
Inmiddels heb ik Melbourne al een beetje verkend. Een erg leuk en groot centrum met wat oude gebouwen maar vooral heel veel hele moderne architectuur. Ook heb ik nog een hele goeie straatartiest aan het werk gezien. Na afloop werd z'n hoed dan ook goed gevuld met geld. Verder heb ik oa een wandeling gemaakt over Melbourne Park. Het park waar binnenkort de Australian Open wordt gehouden. Hier heb ik oa de Rod Laver-Arena gezien, waar de finale wordt gespeeld. Ik moet nog bekijken of ik hier nog een dagje kan meepikken. Al hoorde ik dat de kwalificatieduels al eerder beginnen, anders daar maar even kijken. Ze waren trouwens een rare tent aan het opbouwen daar. Er hing een groot bord boven de ingang met de tekst:"De parel van vuren". Ik heb net even gegoogled en daar kwam, via een Nederlandse site, het volgende uit:"Een authentieke Belgische spiegeltent zoals er geen tweede is". Blijkbaar erg speciaal.
De komende dagen is er nog voldoende te zien in Melbourne. Zo wil ik oa de Eureka Tower beklimmen. Een woontoren met 91 verdiepingen en een uitizichtplatform op de 88e verdieping (zo'n 300m). Verder kun je hier ergens pinguins in het wild zien. Lijkt me ook wel mooi.
En dan de 18e weer aan het werk op een boerderij in het dorpje Alexandra. Net als de vorige keer weer via HelpX, oftewel een paar urtjes per dag werken tegen kost en inwoning.
G'day!
Oh ja, bedankt voor de vele smsjes met O&N. Ondanks dat het voor mij toen 9 uur 's ochtends was op nieuwjaarsdag was het toch wel leuk.
05 Januari 2009 - 08:49
Mem:
na je telefoontje ben ik direct je site gaan bekijken.Inderdaad een schitterend uitzicht vanaf je dakterras!De foto van de regenboog is ook heel mooi! -
05 Januari 2009 - 09:19
Heit:
Had dus geen telefoontje nodig, zag je e-mail toen ik de computer aanzette. In gedachten zie ik je daar lopen. Relaxed, vele indrukken opsnuivend en genietend van de situatie waarin je verkeerd.
Heit -
05 Januari 2009 - 15:39
AJ:
Zo te zien verveel je je nog niet. Gelukkig maar, zo niet best zijn. Melbourne ziet er ook erg mooi uit. Heb je nu trouwens niet eens gehad met alleen maar mooi weer? Krijg je geen heimwee naar dat gure Nederlands weer? :) -
05 Januari 2009 - 17:43
Gorrit:
Lijkt me ook een mooie stad Melbourne. Jij zit dus in 26 graden en hier wordt het de komende nacht -11!! Aardig verschil! Komt Marcus daar ook nog? En zo ja, gaat hij ook zelf meedoen? Nou, veel plezier, later.... -
06 Januari 2009 - 10:39
Goitske:
zit er allemaal erg goed uit!! zou bijna jaloers worden :P -
06 Januari 2009 - 14:57
Sabine:
super die foto's man maar dus wel een goede kerst en oud en nieuw gehad;)
het word hier steeds kouder maar wel lekker schaatsen voor veel.
zit liever in de warmte;)
groetsjes sabine -
02 Februari 2009 - 11:29
Siebren:
Hallo Eelco, iets verlaat, maar toch nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Nog nooit zo warm gehad op 1 februari, denk ik.
Ik hoorde gisteren van je Mem, dat je binnenkort naar mensen gaat, die een zwembad bij hun huis hebben. Hopelijk is het water niet verdampt.
Nog veel plezier met de rest van je wereldreis en we zijn benieuwd naar de vele verhalen en belevenissen als je weer op Fryske groun bent.
Groeten, Siebren (en ook van Wim)