Vanuit de chaos naar de 'no worries'
Door: webmaster
20 Oktober 2008 | Australië, Fremantle
In Hong Kong heb ik de laatste paar dagen nog veel gezien, zoals het eiland Lantau. Hier geen duizenden mensen op een paar vierkante meter. Maar juist veel natuur en af af en toe zelfs vee op de weg. Hier heb ik een gigantisch buddhabeeld op een berg bezocht en ben ik ook in het vissersdorpje Tai O wezen kijken. Tai O is grotendeels op palen gebouwd en komt erg armoedig over. Maar ze weten de toeristenstroom goed in hun voordeel te gebruiken.
Donderdagavond kon ik na een week Hong Kong op weg naar m'n volgende bestemming: Perth, Australie. De eerste dag en nacht zou ik bij een lid van de Hospitality Club doorbrengen. Een netwerk via internet van mensen die in hun eigen huis een slaapplaats aanbieden en mensen die daar dan weer gebruik van maken. Ik kwam bij Richie en Gill terecht. Hele aardige mensen. Beide reizen ze minimaal 3 maanden per jaar en kunnen daardoor veel tips geven. Ze waren oa in Sri Lanka ijdens de tsunami. Daar hebben ze heel wat meegemaakt.
Richie heeft me vrijdag van alles laten zien in de omgeving, hij reed overal heen. Naar goed Australisch gebruik ging dit af en toe in combinatie met een biert(je).
De volgende dag heb ik een hostel geregeld in Fremantle (Freo zoals ze hier zeggen). Voor een week is dit mijn uitvalsbasis. In het hostel hangt, letterlijk, van alles rond. Hippies, surfdudes van dik in de veertig, backpackers, etc.
Vandaag ben ik naar Rottnest Island geweest. Ooit ontdekt door een Nederlander, die het eiland naar de 'ratten' vernoemde. Die ratten blijken Quokka's te zijn. Een type kangeroo die alleen op dit eiland leeft. Toen ik ergens wat zat te drinken, kwam er een doodleuk aan m'n voeten snuffelen. Die dus maar even gekiekt.
De komende dagen eens kijken wat ik ga doen. De stranden zijn hier erg mooi, en het is er weer voor. Maar ik ben ook nog niet in het centrum van Perth geweest. Uiteindelijk ben ik van plan na het weekend naar het zuiden te gaan. Richting Albany.
Ik heb ook weer wat foto's toegevoegd. Tot de volgende keer maar weer.
20 Oktober 2008 - 10:50
Boudien:
lijkt harstikke goed. heit gaat alles goed op de kaart opzoeken. lekker zwemplekje! -
20 Oktober 2008 - 12:38
Power From Jouwer:
Lekker man. Niet toevallig de film Hostel gezien hè. Wees op je hoede :) Talk to you later mate. -
20 Oktober 2008 - 18:16
Sabine:
he eelco
wat een belevenis man echt super lijkt het mij.
mooie foto's heb je gemaakt en zo te zien al heel wat van de omgevingen en alles gezien ben jaloers hoor.
ben benieuwd naar je volgende mail
groetjes X sabine -
20 Oktober 2008 - 19:30
Fam Huisman-bulsing:
Hoi! ziet er weer goed uit allemaal! Was ook erg leuk om even met je te kletsen/ msnen vanmiddag (vanavond bij jou). Je ligt nu natuurlijk heerlijk te slapen... Weltrusten en tot ziens op de webcam! Groetjes, Rink,Selma,Anna,Laura en Ilsa -
20 Oktober 2008 - 21:31
Hilbert:
Vies blauw water en rare beesten. Wat een liefhebberij ;)
Ziet er uit als het betere vakantieleven, kerel. Houd dit vast ! -
21 Oktober 2008 - 07:00
Tessa:
Hi Eelco,
wat een verschil zeg, met Hong Kong. Geweldig, geniet er van! -
21 Oktober 2008 - 09:10
AJ:
Ziet er allemaal weer erg goed uit! Omgeving Albany ziet er volgens Google earth ook zeer aardig uit. Dus daar moet je je ook zeker wel kunnen vermaken, dacht ik zo.